07.10.14

Тренінг для бібліотечних працівників із обслуговування вимушених переселенців

  2 жовтня 2014 р. в Полтавському РТЦ, що знаходиться у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського,  відбувся тренінг для бібліотечних працівників Решетилівського, Зіньківського, Миргородського, Гадяцького, Диканського, Кременчукського, Машівського, Карлівського, Чутівського районів «Бібліотеки як центри підтримки громади в умовах воєнної загрози: робота з внутрішньо переміщеними особами».
  Основна мета навчання - передати бібліотекарям знання та навички для надання консультаційних та інформаційних послуг вимушеним переселенцям. Розбиралися учасники навчання у тому, які послуги бібліотеки можуть надавати ВПО, щоб стати ефективними центрами підтримки громад в умовах воєнної загрози. У ході тренінгу також були проаналізовані юридичні, психологічні та соціальні особливості надання послуг ВПО та наявні ресурси, які бібліотеки можуть використовувати для допомоги переселенцям. 
  Організатори навчання також розповіли про особливості участі у виборчих процесах для внутрішньо-переміщених осіб. Як змінити місце голосування, які документи для цього необхідні та куди подавати заяву - все це на практиці освоювали учасники тренінгу. Проконсультувати переселенців, як реалізувати їхнє право на волевиявлення - завдання, яке можуть виконати бібліотеки.
  У роботі тренінгу взяла участь провідний бібліотекар Інтернет-центру Диканської ЦРБ Гальченко Тетяна.








До уваги переселенців пам’ятка, яка підкаже, як проголосувати людині на новому місці.





Немає коментарів:

Дописати коментар