01.10.14

До Всеукраїнського дня бібліотек


Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно відзначають в Україні у вересні, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека. 

Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

Читання в наш час, можливо, стоїть і не на першому місці, але все одно є популярним. Ми можемо бачити, що читають не тільки книги, але і з різних електронних носіїв. Це телефони, планшети, електронні книги і т.і.
В цьому році Українська бібліотечна асоціація розпочала проект під назвою "Читай! Формат не має значення!". І ось, саме 30 вересня, у Всеукраїнський день бібліотек, по всій Україні пройшла акція в межах цього проекту, яка присвячена 200 - річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. 
Диканська центральна районна бібліотека також долучилася до цієї акції. В цей день біля пам'ятника геніальному поету відбулися голосні читання його віршів. Відкрився захід виступом директора Диканської ЦБС Кучеряєвої Н.В. Прозвучали твори у виконанні учнів гімназії імені М.В.Гоголя і бібліотекаря Надеждинської СБФ Мартем'янової З.І., що були прочитані з різних носіїв.
















Немає коментарів:

Дописати коментар