30.01.15

Ой радуйся, земле...

   На завершення зимового циклу народних свят в Україні в центральній районній бібліотеці спільно з районним Будинком дитячої та юнацької творчості було організовано та проведено "Різдвяні зустрічі" для юнацької аудиторії.
   "Кожен край має свій звичай" - мовить народна творчість. Сьогодні особливо актуально зберегти звичаї і обряди, що дісталися нам у спадок від наших предків. То ж екскурс в історію українських народних звичаїв і обрядів зробила провідний бібліотекар відділу обслуговування Т.М.Михайлик. До уваги користувачів провідний бібліотекар Диканської ЦРБ провела огляд літератури "Чи знаєте ви народні обряди?" біля книжкової виставки "Світло Різдвяної зорі".
   У гості до бібліотеки завітали знавці українських народних християнських традицій - працівники районного Будинку дитячої та юнацької творчості А.В.Оніпко - методист Будинку творчості, учасниця церковного хору Свято - Миколаївської церкви Кашуба Олена Василівна. А.В.Оніпко запропонувала присутнім справжній урок народознавства і християнської моралі про таїнство Різдва Христового.
   З пізнавальною метою юні читачі переглянули фрагменти фільму та мультфільм "Різво Христове". А все ж найпоетичнішим дійством різдвяних зустрічей було колядування. Разом з гостями свята юні читачі нашої бібліотеки співали різдвяних колядок "Добрий вечір, тобі, пане господарю, радуйся! Ой радуйся земле, Син Божий народився...". То поетично, то урочисто звучали у залі українські колядки: "Нова радість стала, яка набувала: над вертепом звізда ясна увесь світ осіяла".
   Захоплено слухали школярі грецькі колядки у виконанні молодіжної групи "Pentatonix", переможців американського Х-фактора "Carol of the Bells" та "Mary, Did You Know".
    Отож із колядками, з рідною мовою повертаємось ми до золотих традицій Різдва Христова, до цілющих джерел духовності, до звичаїв, що пройшли випробування часом, стали народним надбанням, передаються із покоління в покоління.






 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар