15.02.14

День Святого Валентина по - бібліотечному

  Кохання... Багато століть людство не може знайти єдиного визначення для цього неймовірного почуття. Все змінюється у цьому шаленому світі і лише кохання залишається завжди юним, прекрасним, завжди новим, несподіваним і найзагадковішим з усіх людських почуттів...
   Саме кохання надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І якби поставити собі за мету прочитати і передивитися все, що написано про це почуття, людині, без перебільшення, не вистачило б цілого життя.
 Тому лише доторкнутися до вічної теми кохання спробували бібліотекарі ЦРБ. Напередодні свята всіх закоханих Дня Валентина в читальному залі розпочала експонуватися книжкова виставка - інсталяція "Всьому початком є любов..." 


  Світлини, що відображають різні миттєвості кохання, а також видання, що розповідають про кохання в житті Великих звертають на себе увагу яскравим оформленням у стилі Валентинового дня та створюють святковий настрій.



   Органічним продовженням святкування Дня закоханих став молодіжний вечір "Усе любов'ю зміряне до дна". І саме про Кохання: неспокійне і розмірене, підступне і віддане, нерозділене і взаємне, гірке і солодке... таке різне, але Вічне Кохання запропонували поговорити бібліотекарі учням 8 - В класу Диканської гімназії імені М.В.Гоголя. Вечір відкривав музичний ролик - презентація "Кохання - це..."


Екскурс в історію свята "Що кличе до життя на землі" провела провідний бібліотекар читального залу Тютюнник С.І.


Цікавими і несподіваними для юних читачів виявилися і історії про традиції святкування Дня закоханих у різних куточках світу, про які розповіла бібліотекар відділу обслуговування Тягній М.І.


Далі у програмі молодіжного вечора провідним бібліографом ЦРБ Гірняк О.Є. були проведені веселі та пізнавальні вікторини: "Інтелектуально про Валентинів день", "Закінчи прислів'я", "Упізнай закохану пару". Юна аудиторія була не тільки веселою та небайдужою, а ще й інтелектуально обізнаною та з задоволення брала участь у діалозі про кохання.



Сюрпризи тривали. А наступною приємною несподіванкою для юнацтва стало ворожіння на валентинках зі створеного бібліотекарями "Валентинового дерева". Кожен бажаючий отримав своє особисте передбачення від Святого Валентина.




Та на цьому несподіванки не закінчились. На юних гостей бібліотеки чекав майстер - клас з виготовлення листівки - валентинки. І саме тут виявилась неабияка майстерність учнів. Всі власноруч виготовлені вітальні листівки були різними, але однаково гарними, бо створювались учнями з любов'ю та натхненням.










   От таким був День Святого Валентина по - бібліотечному!

                                                                                                 Провідний бібліограф ЦРБ Гірняк О.Є.

Немає коментарів:

Дописати коментар