12.11.15

Чи знаєте ви право?

    Активну в правовому відношенні людину потрібно формувати змалку, особливо в шкільному віці. Перед нами стоїть завдання розширити правові знання молоді, сформувати в неї високу відповідальність перед суспільством і державою, виховати молодих людей в дусі безумовного дотримання норм права і моралі.
   В рамках місячника правових знань, що проходить з 1 по 30 листопада, наша бібліотека планує провести ряд заходів по правовому вихованню. Так, саме сьогодні до Інтернет - центру Диканської ЦРБ завітали учні 8 - х класів Диканської гімназії імені М.В.Гоголя на інформаційну лоцію "Чи знаєте ви право?". В ході заходу учні почули розповідь провідного бібліотекаря Інтернет - центру Гальченко Тетяни про права дитини, якими законодавчими актами регулюється це питання, переглянули відео "Конвенція про права дитини".  
   Діти мають права, але також у них є обов'язки та відповідальність. Саме про види відповідальності доступно розповів начальник районного управління юстиції в Диканському районі Селецький Олександр Вікторович. Він навів приклади правопорушень та покарань за скоєне. Як продовження розповіді, діти переглянули уривок з фільму "Межа. Самбірська колонія для неповнолітніх. Засуджені, хто вони - діти чи злочинці?"
    На завершення заходу присутні мали змогу переглянути книжкову виставку "Закон для тебе, ти - для закону", бібліографічний огляд якої провела провідний бібліотекар по роботі з юнацтвом Тягній Марія.
  










Немає коментарів:

Дописати коментар