11.03.16

Зоре моя вечірняя...

   Тарас Григорович Шевченко - й одвічна жіноча таїна...
   Жінки і почуття кохання до них відіграли значну роль в житті і творчості Тараса Шевченка. Саме почуттям кохання і були присвячені поетичні читання "Зоре моя вечірняя", які підготували для учнів Диканської гімназії №2 працівники районної бібліотеки для дорослих Тягній М.І. та Тютюнник С.І.
   Тарас Григорович Шевченко, з одного боку, був дуже щасливою людиною - він кохав і був коханим, а з іншого - глибоко нещасним в особистому житті, бо мрія усього його життя про дружину, дітей, про родинне щастя залишалася сном. До сьогодення дійшли усі історії кохання, які трапилися на життєвому шляху великого Кобзаря. Усі вони залишили свій слід та відіграли значну роль у його творчості.
   На заході звучали розповіді про жінок, яких кохав Кобзар. А на підтвердження цих почуттів бібліотекарі читали інтимну лірику Шевченка "Мар'яна - черниця", "Ми в купочці колись росли...", "Г.З.", "Якби зустрілися ми знову...", "Ликері".
   На закінчення усі переглянули фоторепродукції знаменитих красунь, портрети яких знаходяться у Національному музеї Тараса Шевченка.





Немає коментарів:

Дописати коментар