11.01.18

Василь Стус - дорогами мужності

   6 січня ми складаємо данину пам'яті великому українському поетові і патріотові рідної землі Василю Стусу, вшановуємо його творчість і сподвижницьку діяльність у боротьбі з тоталітарним режимом.
   В.Стус - легендарна постать, якій вдалося реалізувати свій талант за таку коротку мить життя. Стус - поет, Стус - громадянин, Стус - політв'язень, Стус - патріот - це один тугий вузол.
   Василь Стус жив і загинув, аби українці мали те, що Богом дане кожному народові - свободу, незалежність, право на рідну мову, історичну пам'ять, самобутню культуру. Життя В.Стуса - це дорога через терни до зірок.
   То ж для користувачів Диканської ЦРБ на абонементі було організовано книжкову виставку "Поезія із - за грат: Василю Стусу - 80" - про життєвий і творчий шлях поета - борця. На ній демонструються твори поета, що є золотим спадком вітчизняної літератури. Читачі також мають змогу прочитати про життєвий шлях великого українського поета - класика, творчість і доля якого викликають щире захоплення і глибоку повагу.
   Наша виставка адресована широкому загалу шанувальників поетичного слова. А організували її для користувачів бібліотеки провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик та провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар