27.12.19

« Pagama biblio– party»

    «Хочеш класно провести час? Готовий до затишного і веселого вечора в компанії друзів? Не проти повеселитися й зробити безліч яскравих фоток? Тоді ми чекаємо не тебе! Що від тебе потрібно? Для початку…знання слова – пароля для входу…» Саме так в день свята Святого Миколая бібліотекарі Диканської ЦРБ запрошували на веселе і креативне pagama biblio – party учнів 6 – А класу Диканського НВК ім. М.В.Гоголя.
   «Не забудь захопити з собою: посмішку, гарний настрій, плед чи подушку, піжаму» - було зазначено у запрошені на вечірку, яке отримав кожен учасник.
    За умовами піжамна вечірка повинна розпочатися коли зсутеніє… І ось у назначений час до святково прикрашеної читальної зали бібліотеки, витриманої саме у стилі піжамної вечірки (надувні матраци, яскраві пледи та безліч подушок) завітали самі запрошені. Слово – пароль «Пацюк» знали всі! Дрес – код вечірки – піжама витримано і запрошеними, і самими бібліотекарями, а отже можна розпочинати!
  На імпровізованому подіумі кожен із учасників мав змогу представити свою піжаму. Тут і Покемони і Єдинорожки, і Тигрики ,і Супермени та ще багато інших яскравих і веселих піжам – кігурумі. У кожного своя історія та веселе і креативне представлення особистого піжамного одягу.
   Продовжуємо, де піжама, там і сон… Наступний конкурс «Готуйся до сну у спальному мішку». Ну ж бо хто швидше буде готовий? Команди дівчаток та хлопців показали себе активно і змагалися на рівних. Перемогла, звісно ж, дружба!
   В конкурсі «Пізнай на дотик» учасникам було запропоновано вгадати що за річ з зав’язаними очима. І що тут тільки не вгадували: шматок сала, крупи, муку тощо. Зал був активним і допомагав вгадувати учасникам річ за описом.
    А далі гра, яка не залишить байдужим жодного гравця – «Правда чи дія?» Хто грав в неї – нас зрозуміє! Діти весело крутили пляшечку, яка вказувала на гравця, який мав вибрати чи чесно відповісти на запитання чи виконати певну запропоновану дію. Що тут тільки не було: і декламування віршів, і «планка», і пародіювання відомої особистості. А декому дісталися відверті відповіді на непрості запитання. Але такі правила гри!
  А яка ж піжамна вечірка без перегляду кінофільму? А який же Новий рік без Гоголівських «Вечорів на хуторі поблизу Диканьки»? І який же перегляд фільму без попкорну та напоїв? І знову всі правила витримано - все, як у справжнісінькому кінотеатрі!
   До речі, саме тут і слово – пароль стало зрозумілим. Бо хто ж як не славнозвісний Пацюк із «Вечорів…» міг так здивувати і водночас розвеселити запрошених?!
 А на закінчення вечірки, від Миколайчика на учасників чекав солодкий сюрприз з передбаченням на прийдешній рік.
    Шкода було обмаль часу, адже таку веселу вечірку з такими креативними учасниками можна було продовжувати ще довго. 
   І наприкінці, як у титрах гарного фільму, хотілося б подякувати за розуміння та фінансову підримку директору Диканської ЦБС Кучеряєвій Наталії Володимирівні, за допомогу в облаштуванні залу небайдужим батькам 6 – А класу та класному керівнику Щербак Альоні Віталіївні, за всебічну технічну підтримку програмісту Диканської ЦРБ Волинцю Олександру Сергійовичу, авторам ідеї та ідейним натхненникам – бібліотекарям ЦРБ Тягній Марії Іванівні та Тютюнник Світлані Іванівні.
    І звичайно ж особливе спасибі – дітям! Приємно організовувати та проводити такі заходи для такої небайдужої аудиторії!














1 коментар: