24.04.13

Урок - реквієм "Чорнобильський вітер по душах мете"

   Чорнобиль... Мертва зона...
   Сьогодні ці слова гірким болем відлунюються в наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово, тихо руйнуються хати. Разом із ними зникають неповторні цінності поліської давнини.
   Про цю жахливу подію важко згадувати, не те, щоб писати. Жах проймає душу при згадці про тисячі загиблих людей.Ще багато століть трагедія буде нагадувати про себе страшними відхиленнями новонароджених.
   Напередодні 27 - ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС провідний бібліотекар читального залу районної бібліотеки для дорослих Світлана Тютюнник провела для учнів 9 класу Диканської гімназії №2 урок - реквієм "Чорнобильський вітер по душах мете" Бібліотекар розповіла учням про аварію на ЧАЕС та її наслідки для України.


  На урок були запрошені гості - це люди, які безпосередньо приймали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Це керівник районної організації "Союз Чорнобиль" Валентина Радченко та ліквідатори аварії 1986 року Олексій Маслій та Іван Сулимка.




  Слухали учні розповіді і самих ліквідаторів. Спогади та вірші, які нікого не залишили байдужими.



   А Валентина Радченко розповіла про роботу організації чорнобильців, про пам'ятник, який планується спорудити на території скверу Чонобильської слави. А на закінчення свого виступу подарувала для школи ікону "Чорнобильський Спас" та картину, на якій зображено пам'ятник чорнобильцям.
   По закінченню заходу учні вручили запрошеним квіти та сфотографувались.


Немає коментарів:

Дописати коментар