20.12.13

Університет третього віку

   В Україні навчання людей похилого віку є інноваційним проектом, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Люди старшого віку - це ті, хто готується до виходу на пенсію, або вже має статус пенсіонера. Відповідно до меморандуму безперервної освіти Європейського Союзу освітні системи повинні гнучко адаптуватися до сучасних умов. Сьогодні концепція навчання впродовж всього життя прийнята і здійснюється в більшості розвинутих країн світу.
   Це особливо важливо для вирішення проблем людей старшого віку, покращення якості їх життя, збереження та формування їх активної життєвої позиції. Університет третього віку являє собою соціально - педагогічну послугу, метою якої є підвищення загальноосвітнього рівня людей передпенсійного і пенсійного віку, активізація їх творчих здібностей, інтересів, уподобань.
   Наша бібліотека вирішила долучитись до цієї корисної справи. Перше ознайомче засідання відбулося  у відділенні соціально - побутової адаптації територіального центру соціального обслуговування населення, де бібліотекар Інтернет - центру Тетяна Гальченко розповіла присутнім про бібліотеку, які надаються послуги, про можливості навчання роботи на комп'ютері та в мережі Інтернет та інше.






Немає коментарів:

Дописати коментар