24.09.15

Конкурс професійної майстерності

 
 Бібліотеки сьогодні - це духовні, інформаційні центри цивілізації, згустки людського інтелекту, націлені в майбуття. Сучасний бібліотекар - це один з тих спеціалістів, які повинні вміти все: блискуче орієнтуватися у морі інформації, бути фахівцем з нових інформаційних технологій, бути інтелектуалом, культурологом, піарником, літератором, дизайнером, не кажучи вже про функцію "масовика - витівника".
   Саме напередодні Всеукраїнського дня бібліотек в Диканській центральній районній бібліотеці було організовано і проведено конкурс професійної майстерності сучасних бібліотекарів. У конкурсі на звання кращого бібліотекаря змагалися шість бібліотечних працівників району (Марія Тягній - Диканська ЦРБ, Цись Вікторія - Балясненська СБФ, Мартем'янова Зоя - Надеждинська СБФ, Надія Чугуєвець - Орданівська СБФ, Шило Світлана - Водянобалківська СБФ, Тетяна Гетьман - Великобудищанська СБФ). На противагу класичному негативному образу бібліотекаря з невиразною зовнішністю в старорежимному одязі - молоді, модні, креативні, красиві - одним словом сучасні.


   Учасникам конкурсу потрібно було пройти багато випробувань - це і найцікавіша візитівка, і екзамен на знання основ бібліотечно - бібліографічних знань, і літературні конкурси, і хобі наших учасників. Нашим конкурсантам було що показати - і свої професійні здібності, і свої захоплення, що гріють душу помимо основної роботи.


                                                          Представлення візитівок:

                                   Завідуюча Великобудищанською СБФ Тетяна Гетьман


                                      Завідуюча Надеждинською СБФ Мартем'янова Зоя


                                           Завідуюча Орданівською СБФ Чугуєвець Надія


                   Провідний бібліотекар відділу обслуговування Диканської ЦРБ Марія Тягній


                                           Завідуюча Балясненською СБФ Цись Вікторія


                                      Завідуюча Водянобалківською СБФ Світлана Шило


   За найбільшою сумою балів переможцем конкурсу стала завідуюча Надеждинською сільською бібліотекою - філіалом Зоя Мартем'янова. Вона заслужено отримала почесне звання "Я - сучасний бібліотекар" якраз напередодні свята - Всеукраїнського дня бібліотек. 


   Це слушна нагода об'єднатися разом під гаслом "Час читати" працівникам бібліотеки, читачам, шанувальникам художнього слова, бо 
                                              Бібліотека - книги дім, запрошує усіх ласкаво,
                                              Панує затишок у нім, тут мудрість ходить величаво...
                                              Тут кожен день немовби свято, добра струмує джерело,
                                              І друзів знайдеш тут багато...


3 коментарі:

  1. Шановні працівники Диканської ЦРБ ! Дуже подивувало та неприємно вразило те, як Ви нівелюєте звання бібліотекаря. Неук, людина,яка ніде (окрім школи) не навчалася, не працювала (окрім як начальником Швабри декілька років) раптом виявляє глибокі знання бібліотечної справи, бібліографії ! Такі глибокі, що величезний досвід роботи, спеціальні знання її колег виявилися ніщо в порівнянні з цим "згустком інтелекту". Невже ,без сумніву, компетентне журі так приваблює графоман Зоя, "творчість" якої так іноді пахне невіглаством або відвертим плагіатом. Немає слів. Респект і оплески журі !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановний анонім! Знайдіть себе - в творчості, в роботі, в житті... і тоді, можливо, чужий успіх не буде сприйматися як велике особисте нещастя. І якщо стати поетом не кожному вдається, то стати фахівцем і особистістю ніколи не пізно. До речі, саме книга і бібліотека може стати Вам у пригоді на шляху до успіху.
      Всіляких Вам гараздів!
      Ваші земляки.

      Видалити
  2. Дякую за побажання! Але все це, на щастя, вже маю: і два дипломи, і улюблена творча робота, і всі мої діти мають вищу освіту. І саме тому я вважаю за потрібне підкреслити, що висококласний професіоналізм не терпить аматорства (погодьтеся,у будь-якій сфері) , це -не дар Божий і не виникає сам по собі на рівному місці, а наслідок кропіткої роботи, яка (обов'язково!) включає наявність професійної освіти. Інакше, у Зої є шанси знайти себе,скажімо,..у хірургії. Звісно, у її віці пізно вступати до ВНЗ,але сама її присутність серед скарбів духовності ,можливо,буде її спонукати знайти себе у чомусь,прочитавши декілька книг.Бо перш ніж переступати поріг бібліотеки у якості її завідувача, треба було його спочатку все-таки переступити у якості читача...давним-давно.Вибачте, будь ласка, я висловила не лише свою думку і нікого з Ваших колег , ні Вас особисто образити не хотіла. Якраз навпаки: тільки таким грамотним і освіченим слід працювати у закладах культури, а не Зої. Ще раз вибачте.Всього доброго!.

    ВідповістиВидалити