16.04.16

Про те, чого не вимовиш словами…


       Квітневого хорошого дня, коли у лісі цвіте терен, а по Диканьці пахнуть цвітом абрикоси і йде рясний весняний дощ на перші трави, в Диканській районній бібліотеці зібралися щирі шанувальники Поезії.
    Читачі районної бібліотеки зустрілися з полтавською поетесою Галиною Вовченко – талановитою і неординарною особистістю. Наша чарівна краянка володіє не тільки словом, вона – талановита фотохудожниця, яка в калюжах вміє бачити зорі, у сірій буденності – високу духовність, а головне – уміє всім цим зачаровувати людей.


     Її твори щирі і ліричні, теплі і світлі, без зайвої патетики. Все, про що йдеться у віршах Галини Вовченко, із сьогоденної суєти, з якої складається життя.
    Авторка ненав’язливо веде щиру розмову з людьми: про любов, про байдужість, про зраду, захоплення і розчарування в житті. В неї дуже красива осінь і така гарна весна… А зимові які заметілі…                     
      І усякої пори народжуються щирі вірші. Як от:
«..А в мене дома, певно, іще літо:
Моє кохання ще не відцвіло.
А в  мої вікна сонце іще світить,
І я, як перше, тішуся теплом…»


       В поезіях пані Галини – філософія життя
«… А треба жити. Треба жити.
Дивитись Небові у вічі
І світ проклятий цей любити,
Бо нас не буде в ньому двічі
… І у лахмітті поривання –
Ступати вдень росою вмитий,
В ефірне плетиво світання…
А варто жити.
Варто жити!»



       В її віршах те, що пройняло душу, вилилося на папір, стало віршами.
«Найстрашніша в житті не дурість,
Не жорстокість, і не брехня…
Світ за горло трима байдужість.
Не чиясь, а твоя й моя…»
   Поетичні збірочки Г. Вовченко, що є в районній бібліотеці, були представлені для користувачів на книжковій виставці «Барви рідного слова»


         Звучали пісні на слова Галини Вовченко.
     Своїми враженнями і почуттями ділилися читачі районної бібліотеки та її друзі – член національної Спілки письменників України, письменник, наш земляк І.Я. Нечитайло, колишній педагог, поетеса Л.О. Лашко, колишній педагог, людина з активною громадянською позицією Л.І. Котляревська, директор історико-краєзнавчого музею Н.В. Крюченко, методист районного Будинку дитячої та юнацької творчості А.В. Оніпко.






      Зустріч завершилась на ліричній і теплій ноті. Це була справжня естетична насолода, що нам її подарувала пані Галина.

  Підготували імідж-коктейль для користувачів провідний бібліотекар абонементу Т.М. Михайлик та провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є Гірняк


Немає коментарів:

Дописати коментар