27.04.16

І гіркота пече полинна…

            Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається для українців величезним горем.


            26 квітня 1986 року, 30 років тому, сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС, яка згубила життя багатьох тисяч людей.
            Аварія на ЧАЕС – найглобальніша техногенна катастрофа на Землі. За міжнародною шкалою ядерних подій їй присвоєно сьомий рівень небезпеки (надважка аврія).


            Чорнобиль не має минулого часу. Отож, провідний бібліотекар абонементу Т.М. Михайлик, провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є. Гірняк, інженер-програміст О.С. Волинець організували та провели для підростаючого покоління годину екосвідомості «Атомне століття раною горить». Розповідь органічно доповнили вражаючі кадри з фільму «Битва за Чорнобиль: хроніки основних подій».


            26 квітня – День пам’яті, День скорботи і роздумів. Бо нам таки є над чим замислитись. Живемо на технологічному вулкані. Громадськість стурбована розбудовою існуючих АЕС, експлуатація яких не дає цілковитої гарантії безпеки для людей і природи. Чи не повториться трагедія в іншому місці?


            Урятований світ сьогодні – найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів.
            Пам’ятаймо про них і робімо все, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин…


Немає коментарів:

Дописати коментар