12.12.17

СНІД: жорстокий міф чи жорстока реальність

   "Хто попереджений, той захищений" - саме так говорить французьке прислів'я. Це попередження всім про болючу рану суспільства - СНІД. СНІД - одна з найвжливіших проблем, з якою стикнулося людство в ХХ столітті і з якою ми ввійшли у ХХІ століття. Стрімко зростає кількість інфікованих і померлих від СНІДу людей. Багато про СНІД вже відомо, але кожного дня з'являється нова інформація. Водночас накопичено певний багаж знань, використання яких зробить можливим якщо не припинення поширення хвороби, то хоча б сповільнення цього процесу.
   В рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом бібліотекарі відділу обслуговування Диканської районної бібліотеки Марія Тягній та Світлана Тютюнник провели для учнів 8 - А класу Диканського НВК імені М.В.Гоголя актуальну бесіду - диспут "СНІД: жорстокий міф чи жорстока реальність". Ведучі розповіли про виникнення, перші випадки зараження ВІЛ/СНІДу, шляхи передачі та як правильно себе захищати від цієї хвороби, які права мають ВІЛ - інфіковані люди.
   Незважаючи на свій підлітковий вік, учні активно брали участь в обговоренні таких питань: "Чи існують ліки від ВІЛ/СНІДу?", "Чи існує 100% захист від від ВІЛ/СНІДу?", "Як себе потрібно поводити, щоб не потрапити в тенета такого страшного монстра". З цікавістю переглядали відеоролики "1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом", "Знаменитості, що померли від СНІДу", "Що треба знати про СНІД".










Немає коментарів:

Дописати коментар