04.04.18

Високих літ високий лет

   Віртуальна книжкова виставка до 100 - річчя з дня народження О.Т.Гончара 


У квітні цього року в Україні відзначають 100 - річчя від дня народження видатного письменника і громадського діяча, класика сучасної української літератури Олеся Терентійовича Гончара, який в історію ХХ століття нашої країни вписав дуже яскраву сторінку.
   Напередодні дня народження письменника для слухачів художньо - мистецького факультету "Університету ІІІ віку", що діє при Диканському територіальному центрі, провідним бібліотекарем читального залу Диканської ЦРБ Тютюнник С.І. був проведений вечір - портрет до 100 - річного ювілею Олеся Гончара "Високих літ високий лет".
   Ведуча - бібліотекар розповіла присутнім про життя видатного земляка. Адже ми по праву можемо вважати його своїм земляком, хоча народився Олесь Терентійович на Дніпропетровщині, проте дитинство та юнацькі роки письменника пройшли у нас на Полтавщині.
   Ведуча звернула увагу слухачів на дитячі роки Олеся Гончара. А також розповіла про роль і присутність у його домі кількох важливих доленосних жінок - найближчих і найрідніших - бабусі, сестри і дружини, які мов три янголи - охоронці, допомогли йому відбутися в цьому житті.
   По закінченні заходу присутні мали змогу переглянути відеоролик "Людина, яка змогла стати вільною - життєвий шлях О.Гончара" та ознайомитися з книжковою виставкою про творчість Олеся Гончара "Собор української душі".





Немає коментарів:

Дописати коментар