30.03.18

"У нас Великдень - милий гість, його стрічаєм писанками"

   Уже незабаром на землю зійде одне з найбільших християнських свят  - світле і чисте свято Великодня. Срібні голоси церковних дзвонів сповістять світу про урочисту подію - перемогу Божого Сина над смертю, відкриють двері до неба, наповнять серця віруючих невимовною радістю і піднесенням.
   Напередодні найвеличнішого свята українського народу в центральній районній бібліотеці, для юнацтва, було організовано і проведено майстерню радості "У нас Великдень - милий гість, його стрічаєм писанками". Святковий настрій гостям заходу створювали музичний ролик привітання з прийдешнім святом "Світлий Великдень" та яскрава книжкова виставка - інсталяція "Великодня радість землю обіймає".


   Про свята весняного циклу в календарній обрядовості українців учням розповіла бібліотекар по роботі з юнацтвом Марія Тягній.


   Запрошений гість - клірик Свято - Миколаївської церкви, ігумен Афанасій нагадав присутнім про традиції, обряди та символіку святкування світлого свята Пасхи Христової.


   Саме про один із найголовніших символів Воскресіння Ісуса Христа - писанку, різновиди писанкових орнаментів та значення кольорів продовжила у своїй розповіді провідний бібліограф Диканської ЦРБ Ольга Гірняк.


   Учні переглянули ролик про мистецтво створення справжньої української писанки "Як розписують в Україні писанки". А наприкінці заходу користувачів чекав майстер - клас від бібліотекарів, на якому учні мали змогу власноруч розмалювати яйце - сувенір із солоного тіста.










   Виготовлені сувеніри, як і справжні писанки, - яскраві, різнобарвні, теплі, адже виконані зі справжньою любов'ю. Недарма ж мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки".


Немає коментарів:

Дописати коментар