20.03.18

Бонжур, щастя!

    20 березня - Міжнародний день щастя. А що ж таке щастя, - мабуть, запитувала себе кожна людина хоча б раз у житті. Щастя - це поняття суб'єктивне. І те, що робить щасливими одних, не завжди дає задоволення іншим.
    Багато людей, відповідаючи на запитання, чи вони щасливі, дають негативну відповідь, або говорять, що не зовсім. Декому для повного щастя бракує грошей, комусь відпочинку чи друзів. І хоч це і справді важливі речі, та, насправді, всі вони набагато щасливіші, ніж думають. Але не завжди можуть вчасно це оцінити. Його ж не цінуєш, коли воно є, а коли втратиш, то розумієш, яким був щасливим саме у ту хвилину.
    Шановні наші користувачі! Що ж означає бути щасливим в цьому житті? І що для вас означає щастя? Отож, бібліотекарі Диканської ЦРБ - провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик, провідний бібліограф О.Є.Гірняк та бібліотекар по обслуговуванню юнацтва М.І.Тягній підготували для своїх читачів цікаву книжкову виставку "Хочеш бути щасливим - будь ним!" А ще розробили анкету для користувачів бібліотеки "Що означає бути щасливим?". Цікаво ж дізнатися, що таке щастя в розумінні наших читачів...
    Для когось щастя - це здоров'я та життя, для когось - любов, інші вважають, що добробут та гроші, треті кажуть - сім'я та хороші діти, освіченість, самовдосконалення, розкіш людського спілкування, дружба, краса природи. Багато цікавих думок висловили наші користувачі, даючи відповідь на запитання - щаслива хвилина кожного дня для вас, яка вона? Як от - почути голос мами по телефону, мирний сонячний ранок, день, тихий вечір; коли йдеш з радістю на роботу, коли вже доросла твоя дитина і живі батьки; щаслива і цінна кожна хвилина життя, і, звичайно ж, хвилина з книжкою.
   Ще читачі ділилися з нами_ кожен із них своїм рецептом щастя, - від філософського хочеш бути щасливим - будь ним!; цінувати в житті те, що маєш, подорожувати по світу; на життєві катаклізми дивитись крізь призму оптимізму; ще - здоровий сон і смачна їжа. А ще, - діляться з нами наші користувачі, - рецепт щастя описаний у книзі Хьюгге "Рецепт датского счастья" і бажають нам придбати цю книгу для бібліотеки.
   Отож, шукайте позитив у житті й будьте оптимістами - це неймовірно важлива умова щастя. Любіть те, що маєте, тут і зараз. Здатність бути щасливим не успадковується, треба вчитися бути щасливими. Вчіться бути потрібними у цьому житті: діліться добром, віддавайте тепло і любов, допомагайте іншим.







Немає коментарів:

Дописати коментар