26.10.18

Світ медіа - світ інформації

   Сьогодні цифрові технології, нові види комунікації стрімко увірвалися в наше життя. У сучасному суспільстві на перший план виходить нова цінність: інформація. Саме вона приносить найбільші прибутки, займає основний час відпочинку. 
   Людина стикається з інформаційним потоком, як тільки починає усвідомлювати світ, і супроводжується ним усе своє життя. Нині діти зростають у помешканнях із багатим медіаобладнанням. Уже в початковій школі діти отримують смартфони, а батьки все більше скаржаться, що не в змозі йти в ногу з часом та осягнути всі сторони впливу нових медіа на розвиток дітей.
   В межах Всесвітнього тижня медійно-інформаційної грамотності в Інтернет - центрі Диканської ЦРБ пройшов урок медіаграмотності для учнів четвертого класу НВК імені М.В.Гоголя, який провела бібліотекар Тетяна Гальченко. На ньому учні дізналися про медіа, яка існує їх класифікація, що таке інформація і дезінформація, що таке фейки і як розрізняти, де правда, а де - ні.

  Також діти ознайомилися, як безпечно працювати в Інтернеті, переглянувши мультфільм 
"Корисні підказки 2. Увага! Інтернет!". Переглянувши презентацію "Пригоди у контенті ввічливості", присутні почули, що таке контент, авторське право, які переваги роботи і мережі Інтернет, а які недоліки, познайомились і правилами Нетикету. Діти активно брали участь напротязі медіа - уроку, відповідаючи на запитання і задаючи їх самі.
   На закінчення заходу всі отримали буклет з правилами поведінки в мережі Інтернет.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар