08.11.18

Життя - як спалах долі

   Історія невтомно гортає сторінки вічної пам'яті, на яких карбуються визначні події й імена людей, таланти і праця яких залишила для народу величні надбання, а саме життя, мов факел, згоріло, щоб освітлити шлях іншим. Таким коротким спалахом було й життя нашої землячки Марії Костянтинівни Башкирцевої.
   Марія Башкирцева - гордість і слава України, Франції, Росії. До культур цих трьох держав належить її славне ім'я. Справжнім шедевром стала вона сама - така, якою себе уявляла, у всій щирості, з мінливими барвами, завжди жива й незглибима - геніальна дівчина з Полтавщини. Її щоденною молитвою, найголовнішою потребою, життєвою наснагою і змістом буття було мистецтво, яке виснажувало, спалювало, забирало весь час, але давало найвищу у світі радість.
   З нагоди 160 річниці від дня народження нашої землячки Марії Башкирцевої для слухачів художньо - мистецького факультету "Університету ІІІ віку", що функціонує при Диканському територіальному центрі, була проведена мистецька година "Життя як спалах зірки". Бібліотекар читального залу Диканської ЦРБ Світлана Тютюнник розповіла присутнім про Марію Башкирцеву, невблаганна доля якій відвела всього неповних 26 років життя. Але талановита дівчина встигла залишити яскравий слід в історії світової культури.
   Із цікавістю був переглянутий відеофільм "Остаться в жизни" про життя Марії Башкирцевої.
   А по закінченні заходу, за чашкою запашного чаю, присутні ділилися своїми враженнями та переглядали книги про талановиту мисткиню, що були представлені на книжковій виставці "Обраниця долі".

 




Немає коментарів:

Дописати коментар