16.11.19

Торгівля людьми - сучасний прояв рабства

   В рамках місячника правових знань, що проходить в листопаді кожного року в правознавчому клубі для молоді "Територія закону", що функціонує при читальному залі бібліотеки, відбулося чергове засідання. Учасникам клубу був запропонований відео-лекторій "Торгівля людьми - сучасний прояв рабства".
   Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль і зараз мільйони людей у світі перебувають у рабстві, хоча воно заборонено в усіх країнах світу. Тим не менш, люди перетворюються на "товар", який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
   Ведуча заходу провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник розповіла учням 11 класу Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня про сумну статистику сучасної работоргівлі. Назвала основні форми та причини торгівлі людьми, та як відбувається сам процес вербування майбутньої жертви.
   На засідання клубу були запрошені юристи - заступник начальника Диканського бюро первинної правової допомоги Л.Маценко та фахівець Диканського районного сектору з питань пробації Є.Попадинець. Вони розповіли присутнім як можна захистити себе, щоб не потрапити в тенета работоргівлі, а також наводили приклади підневільної праці в Україні і навіть у нашому районі.





Немає коментарів:

Дописати коментар