10.02.15

"Живе лиш той, хто не живе для себе"

   У кожної людини є свій життєвий шлях. В однієї він - рівний, довгий, без перешкод, а в іншої - навпаки, тяжкий і звивистий. Та не всі дороги приводять до всенародної поваги і любові. Симоненкова дорога - важка, трагічна і коротка. Він був людиною від Бога і народу, він - поет - філософ і борець, який ніколи не боявся у вічі казати правду, боровся за справедливість. Його називали "Шевченком нової доби".
   Нещодавно до 80-ти річчя від дня народження нашого видатного земляка Василя Симоненка, Диканською районною бібліотекою був проведений для учнів 10-х класів гімназії імені М.В.Гоголя та гімназії №2 літературний вечір "Живе лиш той, хто не живе для себе". Симоненкова поезія така висока та нескінченна, а життя таке коротке та трагічне. Бібліотекар читального залу С.Тютюнник розповіла учням про дитячі та юнацькі роки поета, ввела в світ Симоненкового слова.
   На заході була присутня гостя - заступник голови районної державної адміністрації Т.Біляєва. Вона наголосила, що Василь Симоненко став нашою гордістю, нашою невмирущою історією. Він став дорогим і близьким для кожного, хто безмежно любить свій народ, свою Батьківщину.
   Його поезія тісно переплітається із подіями сьогодення, його ідеали стали нашими ідеалами, а тому творчість поета буде вічною, як народ, з якого він вийшов.
   На заході учні мали змогу почути поезію Василя Симоненка та переглянути відеоролики презентацій та буктрейлерів, створених бібліотеками України до 80 - річчя від дня народження поета.












Немає коментарів:

Дописати коментар