27.04.17

Чорний біль України - Чорнобиль

   До 31 - ї річниці Чонобильської трагедії бібліотекарі Диканської ЦРБ Т.М.Михайлик та О.Є.Гірняк організували і провели для підростаючого покоління урок пам'яті "Чорнобильський вітер по душах мете, чорнобильський пил на роки осідає".
   "Дзвони Чорнобиля: хроніка подій" - саме таким вступним словом розпочала захід провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик. Розповідь бібліотекаря органічно доповнила фотохроніка  подій "Чорнобильська катастрофа". Про найбільшу за всю історію ядерної енергетики катастрофу розповідають вражаючі "10 фактів про трагедію на ЧАЕС" (відео).
   Про новий об'єкт "Укриття", який збудовано над четвертим енергоблоком станції, розповіла юним користувачам провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк. Цей стальний гігант особливий не лише своїми розмірами, але й тим, що був створений за найновішими технологіями, а його вартість дорівнювала кошторису сучасних міжпланетних проектів. Отож, відео "Чорнобиль. Саркофаг" учні дивилися з непідробним інтересом.
   На завершення зустрічі бібліограф ознайомила присутніх з фотоальбомами про трагедію Чорнобильського Полісся "Під Полиновою зорею" та "Пропустим Чорнобиль крізь серце".



Немає коментарів:

Дописати коментар