25.10.17

Яблука доспіли, яблука червоні...

Шановні користувачі!
   21 жовтня відзначається Всесвітній День яблука. Це свято щорічно проводять у Великобританії, Америці. Ідея полягає в тому, що яблуко - це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про які людина не повинна забувати. День яблука - це святкування і демонстрація різноманіття і багатства природи.
   День яблука організували для своїх читачів на абонементі і бібліотекарі Диканської ЦРБ провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик, провідний бібліотекар по обслуговуванню юнацтва М.І.Тягній, провідний бібліограф О.Є.Гірняк.
   До уваги користувачів абонементу була організована книжкова виставка - інсталяція "Яблука доспіли, яблука червоні..." Яблука  - справжня схованка корисних речовин: у них містяться цукри, органічні кислоти, вітамін С, каротин. Чай з яблучної шкірки має жаризнижуючі властивості. Яблуня хороший медонос, а деревина використовується для виготовлення столярних виробів. Не перелічити корисних властивостей яблук. Серед вітамінів, яких особливо багато міститься в яблуках, слід назвати А і С. Йоду в яблуках у вісім разів більше, ніж у бананах. Причому найбільше його міститься в кісточках.
   Завдяки високому вмісту вітаміну С, яблука позитивно впливають на імунну систему, зміцнюють стінки кровоносних судин, добре відомі жовчогінні властивості яблука. Одноденна яблучна дієта знижує вміст холестерину в крові до 30%. Тому яблучна дієта - найкраща профілактика раку. Завдяки своїм кровоочисним властивостям, яблука добре впливають на лімфатичну систему.
   Отож, що є краще свіжого яблучка?! В День яблука у бібліотеці пригощали користувачів смачними, соковитими, духмяними дарами природи - яблуками.
   На нашій книжковій виставці, окрім художньої літератури, представлені і популярні книги на допомогу садоводам - "Культура яблуні в Україні", "Большая книга садовода", "Плодовые деревья", "Ваш участок - енциклопедія садовода - огородника".
   У будь - якому випадку, вчені одностайно сходяться, що яблуко - найправильніший фрукт. Тож їжте на здоров'я! Читайте! Постигайте культуру вирощування яблунь, вирощуйте смачні, красиві, корисні плоди на своїх присадибних ділянках.
   Хай щастить вам!







Немає коментарів:

Дописати коментар