12.07.14

Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла

12 липня православні люди всього світу відзначаютьСвято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Також в цей день традиційно закінчується Петрів піст.
Петро й Павло особливо шануються в православ'ї. Апостол Петро є уродженцем міста Віфсаїди, він разом зі своїм братом, апостолом Андрієм, жив у Капернаумі, займаючись рибальством. Ім'я Петро дав йому сам Ісус, а при народженні його іменували Симоном. У євангельському оповіданні життя Петра висвітлене більше, ніж інших апостолів, адже він був удостоєний близькості до Самого Господа.
Саме Петро вважається найбільш сміливим проповідником Євангелія. Тільки в день П'ятидесятниці йому вдалося навернути до своєї віри 8 тисяч осіб.
Апостол Павло в при народженні іменувався Савлом. Але після звернення до Ісуса він став називатися Павлом. Народився цей апостол в Тарсі. Він також сильно попрацював над поширенням віри в Христа і заслужено отримав звання «стовпа» Церкви Христової, будучи первоверховним апостолом.
Обидва святі померли в муках при імператорі Нероні. Їх пам'ятним днем вважається Свято славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла.


Немає коментарів:

Дописати коментар