18.07.14

Остін Джейн. Jane Austen (1775-1817)


Відома письменниця Джейн Остін народилася 16 грудня 1775 року в графстві Гемпшир. Її батько був приходським священником. У Джейн було шість братів і одна сестра.
З раннього дитинства у Джейн почав проявлятися письменницький талант. Вона писала унікальні за стилем та змістом твори, які були пародією на відомі романи різних часів. Її самостійна творчість почалося з роману «Гордість і упередження». Це найпопулярніший роман Джейн Остін. Багато поколінь людей виросло на її творах.
«Гордість і упередження» будується на відносинах головних героїв — Елізабет Беннет та містера Дарсі. Елізабет і Дарсі спочатку вважають одне одного негідниками і нерівнею собі, оскільки Дарсі походить із сім'ї аристократів, а Елізабет — з менш знатного роду. Розвиваючи сюжет роману, Джейн Остін змушує своїх героїв палко покохати одне одного.

За життя Джейн Остін не була відомою письменницею. Всі твори Остін публікувала під псевдонімом, займаючись в основному сімейними справами. Джейн Остін так і не була заміжня. Померла Джейн Остін, не дописавши кілька романів.

     Її серце зупинилося 18 липня 1817 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар