25.02.16

Герої не вмирають. Просто йдуть... з Майдану в небо

    20 лютого, у День Героїв Небесної Сотні, над Україною, над кожним із нас линула тужлива мелодія жалобної пісні. Вшановуючи пам'ять активістів Революції Гідності, які віддали своє життя за Свободу і Гідність у січні - лютому 2014 - го,бібліотекарі Диканської ЦРБ Тягній М.І. та Тютюнник С.І. провели для учнів 8 класу Диканської гімназії №2 годину шани "Майдан у серці українців".
   Майдан став символом боротьби, символом утвердження цінностей у споконвічно - європейській державі - Україні. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молоді, сильні. Ті, що починали тільки жити. Це Герої Небесної Сотні. Вони підняли людей на боротьбу.
   Учням зачитувалися вірші, присвячені Героям. Із щемом в душі всі слухали та дивилися відеокліп на пісню "Пливе кача по Тисині" у виконанні гурту "Піккардійська терція", що стала офіційним жалобним гімном в Україні.
   На заході була присутня активістка Майдану, заступник голови РДА Біляєва Т.Г., яка представила відеопрезентацію "Майдан: обличчя та доля людей". Учні переглянули багато фото з власного архіву Тетяни Григорівни про лютневі події на головному Майдані України. Також вона розповіла молодим диканцям про те, як допомагала майданівцям, готувала бутерброди та гарячий чай, чергувала вночі.
   Цікавою була розповідь гості про книгу - реквієм Надії Гринь "Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк", яку вона подарувала нашій бібліотеці. Книга присвячена нашому земляку, громадському активісту, випускнику ПНТУ імені Ю.Кондратюка, бійцю полку "Азов", справжньому патріоту Дмитру Коряку. Дмитро був активістом Майдану. А потім добровольцем пішов на Схід захищати свою країну від російських сепаратистів. Загинув Дмитро Коряк під Маріуполем.
   Також учні переглянули книжкову виставку "Герої не вмирають", на якій були представлені книги про хроніку Майдану та Революцію Гідності 2013 - 2014 років.
   А на завершення заходу молодь переглянула відеокліп гурту "Знаєш" "Герої не вмирають".





 

Немає коментарів:

Дописати коментар