04.07.23

Цифровізація України продовжується: бібліотеки – Хаби цифрової освіти в Дії.



   17 травня Міністерство цифрової трансформації України запустило оновлену платформу Дія.Освіта, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями. Відтоді десятки тисяч людей пройшли освітні курси та отримали відповідні сертифікати. Сертифікат не є дипломом про завершення повноцінного професійного курсу, проте ним також можна підсилити своє резюме. Кожен сертифікат має унікальний номер та QR-код для його верифікації.

   В рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/.../digital-inclusive-accessible...), що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України в Диканській публічній бібліотеці функціонує Хаб цифрової освіти. Тут можна безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія.Освіта», пройти навчання з цифрової грамотності та отримати електронні сертифікати. Бібліотека-Хаб цифрової освіти прагне, щоб кожен користувач, незалежно від віку, статі, професії отримав належний сервіс обслуговування з навчання цифрової грамотності та безкоштовний доступ до платформи «Дія. Цифрова освіта», а також консультаційну допомогу від фахівців Хабу.
   Освітні серіали з цифрової грамотності допоможуть навчитися використовувати технології в роботі та навчанні, а також стануть у пригоді для професійного та особистісного розвитку.
   Запрошуємо всіх бажаючих пройти навчання, оновити свої навики.

Немає коментарів:

Дописати коментар