08.07.23

Бібліотеки – Хаби цифрової освіти в Дії

   7 липня у Хабі цифрової освіти Диканської публічної бібліотеки для групи користувачів пенсійного віку пройшов урок медіаграмотності на базі онлайн - платформи Дія.Освіта "Як розпізнати фейкові новини та маніпуляції". Учасники заходу зареєструвалися на навчальній платформі, познайомилися з її можливостями та використанням, переглянули освітній серіал «Медіаграмотність в часи пандемії», навчилися розпізнавати фейкові новини, дізналися, як неправда може поширюватися, почули про різні типи фейків у заголовках та на фото, дію ботів і тролів, а також маніпулятивні новини. Ці навички — неоціненні для будь-кого, у будь-якому віці, у будь-якій професії. А також отримали сертифікати за успішне проходження освітнього серіалу.
   Захід відбувся в рамках другого етапу проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який здійснюється ВГО Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association за підтримки Програми розвитку ООН в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія» (https://www.undp.org/.../digital-inclusive-accessible...), що реалізується за фінансування Швеції, та Міністерства цифрової трансформації України.
   Метою заходу було знайомство з оновленою навчальною платформою "Дія. Освіта", поглиблення знань та навичок користувачів у цифровізації, вдосконалення їх цифрових навичок у пошуку інформації в мережі Інтернет, навчитися розпізнавати фейки, критично мислити; а також надати можливість жителям громади безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності.
   Навчання провела провідний бібліотекар Інтернет - центру Тетяна Гальченко.
   Запрошуємо скористатися послугами Хабу цифрової освіти нашої бібліотеки, де вам допоможуть покращити цифрові навички кваліфіковані працівники, а на порталі «Дія. Освіта» ви зможете не лише переглянути освітні серіали, а і оволодіти новими професіями, навчитися безпечно та впевнено користуватися всіма перевагами нових технологій.












Немає коментарів:

Дописати коментар