20.01.24

Єдність землі, єдність сердець

   Щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР, Україна відзначає День Соборності. Це надзвичайно важлива дата в історії нашої держави.
   Ідея соборності була і залишається базовою цінністю українців, бо сила нації в єдності. І з кожним роком це свято набуває все більшого значення, адже Соборність - це не лише спільна територія, а й духовна єдність, спільні ідеали, цінності та прагнення. Нині, коли російська федерація прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю - соборність є передумовою успіху нашого опору зовнішній агресії.
   Напередодні свята, для учнів 8 класу Опорний заклад «Диканський ліцей імені М.В. Гоголя», провідний бібліотекар Тягній Марія провела годину національної свідомості "Сила нації - в її єдності".
   Підлітки ознайомилися з усіма історичними передумовами цих знакових для історії України подіями та дізнались про Всеукраїнський "живий ланцюг" як символ єдності східних і західних земель України. Також учні продемонстрували чудові знання, відповідаючи на питання вікторини "З Україною в серці". На закінчення заходу, за традицією, в День Соборності України створили "Долоньки єднання", де кожен учень написав слова - побажання до рідної Батьківщини.









Немає коментарів:

Дописати коментар