26.01.24

Символ нескорених – Крути

    29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління у боротьбі за незалежність.

  До Дня пам’яті героїв Крут в читальній залі був проведений погляд в історію «Символ нескорених – Крути!».

   Провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник провела молодь історичною стежкою героїчних подій, що відбулися понад 100 років тому.

   Вивчаючи заглиблено і скрупульозно власну історію, сучасному поколінню стає зрозумілим куди далі рухатись і що з собою взяти! Адже в нашому справжньому , а не нав’язаному, українському історичному минулому, завжди були і зараз є невигадані герої. Григорій Піпський завжди був у ньому, але швидше за все про нього мало хто чув.

   Саме тому, для учнів 8-Б класу ОЗ «Диканський ліцей ім. М.В.Гоголя» був організований кіноперегляд одного із 5 документальних фільмів проекту про нескорених каналу СТБ – історії людей, які віддали життя заради вільної України.

   Це розповідь про українську свободу, та перемогу над смертю - історія 20-річного патріота України - Гриця Піпського, розстріляного більшовиками за участь у бою під Крутами. Він, потрапивши у полон, не просив про помилування, а перед розстрілом, прямо в обличчя команді червоногвардійців,заспівав рядки українського гімну …











Немає коментарів:

Дописати коментар