25.01.24

Наша планета в наших руках

    24 січня у читальній залі Диканської публічної бібліотеки небайдуже та свідоме юнацтво – учасники шахового клубу «Диканька» Полтавського шахового центру, ініціювали цікаву розмову на одну з найактуальніших тем сьогодення – екологічні проблеми сучасності та екосвідомість людини.

   Запрошені, разом з провідним бібліотекарем Світланою Тютюнник, визначили та інформаційно пропрацювали основні екологічні проблеми сучасності, а також дізнались про масштаби збитків та екологічні наслідки для України від воєнної агресії росії.

   Термін «екосвідомість» та основи сучасного актуального європейського тренду життя з «зеленим серцем» розкрила провідний бібліограф Ольга Гірняк, презентувавши увазі присутніх актуальні видання – Гей Браун «Жити із «зеленим серцем» та книгу – досвід сучасної українки «104 дні без поліетилену», авторки Маріанни Бойко.

   Для учнів була цікавою та практично корисною і запропонована онлайн – екскурсія містом «Нуль Відходів».

   Під час години екосвідомості «Наша планета в наших руках» також обговорили досвід інших держав з вирішення проблеми сортування сміття,згадали відомих світових екоактивістів, та вивчали нові корисні екологічні навички. Кожен присутній отримав «підказку», яка стане в пригоді при сортуванні сміття – створену бібліотекарями книжкову закладинку.

   Щиро вдячні активній та прогресивній молоді за небайдужість та сучасне креативне екомислення!












Немає коментарів:

Дописати коментар