09.07.13

Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє

            Програма "Бібліоміст" оголосила про проведення міжрегіональних бібліотечних ярмарків "Бібліотечні інновації для громад: створюємо майбутнє".

Так, 3 – 4 липня 2013 року в Сумах відбувся перший такий ярмарок, в якому взяли участь представники із Київської, Полтавської, Сумської і Чернігівської областей. Його організатором виступила Українська бібліотечна асоціація. Свою експозицію представила і Диканська центральна районна бібліотека під назвою «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». Метою цього проекту є підтримка та популяризація сільського зеленого туризму, як нової форми економічної діяльності, що останнім часом у світі набуває все більшого розмаху.    Диканщина – це край із унікальними можливостями для відпочинку і туризму, так як розташована в надзвичайно мальовничій місцевості, де з минулих віків збереглося чимало історичних пам’яток, пам’яток садово – паркового мистецтва та природи.
     Саме тому проект передбачає розповсюдження інформації про пам’ятні місця, старовинні пам’ятки культури і природи, а також народні промисли та традиції Диканщини. (Презентація проекту)
       Програма заходу складалася з двох частин: презентації бібліотечних інновацій (ярмарок) та конференції. В результаті конкурсного відбору в роботі конференції на тему "Бібліотечні інноваціїї для громад: створюємо майбутнє" у форматі "пошук майбутнього" взяла участь провідний бібліотекар Інтернет - центру Диканської районної бібліотеки Гальченко Тетяна.
     Робота нашої бібліотеки не залишилися непоміченою і була відзначена Сертифікатом учасника Ярмарку "Бібліотечні інноваціїї для громад: створюємо майбутнє" та цінним подарунком.
Перший день: Ярмарок


























Другий день: конференція - робота в групах















Підведення підсумків: велика конференц - зала наукової бібліотеки ДВНЗ "Українська академія банківської справи НБУ"






1 коментар: