02.04.14

Районний семінар бібліотечних працівників

    26 березня в Диканській ЦРБ відбувся районний семінар бібліотечних працівників "Сільська бібліотека в умовах соціальних та економічних перетворень". На початку заходу директор ЦБС Кучеряєва Н.В. наголосила на ролі сільських бібліотек як осередків культури їхніх громад. Далі відбулося обговорення "за круглим столом" перспектив розвитку та проблем сучасної бібліотеки, шляхів їх вирішення.






    Одним із шляхів розвитку сучасної бібліотеки є її комп'ютеризація. Так, в Диканській ЦБС працює вже шість Інтернет - центрів в сільських бібліотеках - філіях. Вони мають змогу надавати  більше послуг, що потребує громада. Серед них - впровадження електронного урядування та користування електронними послугами органів влади у всесвітній мережі. Саме цій темі був присвячений семінар - тренінг "Е - урядування та бібліотеки" для бібліотекарів району, який підготувала та провела провідний бібліотекар Інтернет - центру Диканської ЦРБ Тетяна Гальченко.
     Під час семінару присутні дізналися про питання впровадження реформ у сфері державного управління та місцевого самоврядування щодо надання електронних, адміністративних послуг, запровадження діалогу між громадськістю та владою шляхом впровадження технологій е - урядування.






Немає коментарів:

Дописати коментар