25.04.14

Великдень просить на гостини

    Протягом останніх років працівники районної бібліотеки для дорослих впроваджують в життя нові нестандартні форми масової роботи з користувачами: екологічні чаювання, акції-сюрпризи, народознавчі посиденьки, поетичні марафони, віртуальні подорожі та інше.
    Цікавою та активною формою роботи з юнацтвом стали різноманітні майстер-класи, які спонукають юне покоління до створення справжніх рукотворних див: новорічні іграшки у техніці "витинанки", виготовлення листівки-валентинки, освоєння техніки створення декоративної писанки-мотанки.
     Напередодні світлого свята Воскресіння Христового для учнів 9 класу Диканської гімназії №2 бібліотекарями Диканської ЦРБ Світланою Тютюнник та Ольгою Гірняк була організована і проведена народознавча година "Великдень просить на гостини". Протягом заходу учням було запропоновано етнографічне відкриття "Святкування Великодня в країнах світу" та екскурс в історію "Писанкарство в Україні".
    У Великодні вітання учні мали змогу переглянути відеоролик про мистецтво створення справжньої української писанки.
   А справжньою родзинкою заходу став майстер-клас по виготовленню декоративної Великодньої писанки у техніці "декупаж". Маючи на озброєнні потрібні для декупажу матеріали і підтримку та допомогу бібліотекарів, учні з задоволенням створювали справжнє писанкове диво.
    По закінченні заходу, окрім піднесеного настрою, на згадку кожному учаснику залишився власноруч виготовлений писанковий подарунок-оберіг.








                                                            Провідний бібліотекар читального залу Тютюнник С.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар