27.06.20

Конституція моєї Батьківщини

           24 роки тому в суспільне життя нашої країни увійшла нова конституція – головний оберіг державності та демократії, гарант вільної та соборної України. Цьому передувала трьохсотлітня наполеглива боротьба українського народу за свободу й незалежність, за створення власної держави.
            24 роки. Для людини це пора професійного становлення, творчого злету, перших невдач і вагомих досягнень. Долі держав відрізняються від людських. За понад чверть століття Україна пройшла великий  шлях утвердження як незалежна  суверенна держава, боротьби за демократію й законність усередині країни, протиставлення зовнішньому агресору. На жаль, мусимо констатувати як досягнення, так і невдачі. Але шлях до демократії та порядку ніколи не був легким.

            До вашої уваги у читальній залі Диканської ЦРБ експонується книжкова виставка «Конституція моєї Батьківщини», яка ознайомить користувачів з історичними передумовами прийняття Основного закону України. Допоможе прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України 28 червня 1996 року.  




Немає коментарів:

Дописати коментар