02.07.20

Що читати на карантині?

   17 червня уряд продовжив загальнонаціональний адаптивний карантин до 31 липня.
   Через пандемію COVID – 19 світ опинився на порозі глибокої кризи. Урядам і бізнесу доводиться вчитись працювати в нових реаліях. Що більше ви переймаєтеся через коронавірус, то більше ризикуєте постраждати через стрес. Який аж ніяк не мобілізує організм, а скоріше його виснажує – різка зміна звичного способу життя, соціальна дистанція, замкнений простір, брак живого спілкування. Нескінченний потік тривожних новин – усе це призводить до розвитку стресу. А постійно високий рівень стресу загрожує нервовим виснаженням і тривалими проблемами зі здоров’ям, зокрема й зниженням імунітету. Відтак наш організм стає більш вразливим до вірусної інфекції. Бо ж як ефективно протистояти стресу?
   В цій ситуації нам, як ніколи, потрібно більше яскравих і світлих емоцій. Саме такі емоції вам подарує книга, бібліотека. То ж що треба читати сьогодні, аби захищатися?




   А зорієнтуватися вам допоможе книжкова виставка, організована для вас на абонементі (провідний бібліотекар абонементу Михайлик Т.М., провідний бібліограф ЦРБ Гірняк О.Є.) «Що читати під час карантину?»
   Ми пропонуємо вашій увазі цікаву, різнопланову літературу – згадаємо наші кулінарні таланти і почастуємо домашніх новими стравами? А в цьому вам допоможуть «Блюда здоровой кухни», «1000 лучших рецептов салатов и закусок», «Страви нашвидкоруч», «Кулинарная книга лентяйки» Д.Донцовой, «Страви Кочубеївської кухні».
   Потурбуйтесь, звичайно, на карантині про жіночу красу і здоров’я. Наша «Большая женская энциклопедия» обов’язково допоможе вам знайти свій шлях до удосконалення здоров’я і краси.
   Ви мрієте виглядати бездоганно? Тоді «Энциклопедия самых популярных диет для похудения и здоровья» саме для вас.
   Сподіваємося, що наших читачів зацікавлять книги Перевозченко І.І. та ін. «Шукайте лікаря в природі», Кархут В.В. «Ліки навколо нас».
   Ви завжди мріяли створити гарний і вишуканий інтер’єр у себе вдома? «Современный ремонт квартиры и дома» - саме для вас.
   І нарешті найпопулярніша для широкої читацької аудиторії книга – Т.А.Бублик «Огород без хлопот». Ви дізнаєтесь – як правильно обробляти землю в саду і на городі, як доглядати за рослинами, як боротися з шкідниками, як і коли збирати, зберігати і переробляти вирощений врожай, рекомендації, подані в книзі автором, дозволять одержати щедрий. А головне, здоровий урожай овочів і фруктів. Ваша квартира схожа на галерею чи музей? А потяг творити все іще сильний? Перегляньте книгу «Вышивка крестом». Які види вишивок пропонують вам автори!
   Пропонуємо увазі наших користувачів дивовижну книжку, яка допоможе внести бодай незначні, проте важливі зміни у своє повсякденне життя, щоб воно стало повнішим та більш щасливим.
   «Лагом» - шведські секрети щасливого життя. Лагом – це щось значно більше, ніж просто помірність, з якою зазвичай асоціюють цей шведський стиль життя, це ціла філософія. Що допоможе не тільки жити щасливим і повноцінним життям, а й віднайти для себе справжню рівновагу. Лагом – це спосіб життя у гармонії зі світом, природою та самим собою. Його підгрунтям є справедливість, помірність та здатність радіти тому, що маєш. Доводом прибічників такого способу життя є вислів «Не надто мало, не надто багато - саме в міру».

   Шановні наші користувачі, ви математики чи гуманітарії? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь – які знання. Головне – навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. В своїй книзі «Навчитися вчитися» авторка пропонує різноманітні лайфхаки та інструменти, які допоможуть швидко і ефективно запам’ятовувати інформацію, засвоювати будь які навички. Також вона покаже, як зробити навчання простим і захоплюючим.

   Шановні читачі, до вашої уваги ці та інші цікаві та пізнавальні книги для вашого саморозвитку можна переглянути на пропонованій книжковій виставці. Будьте здорові!












Немає коментарів:

Дописати коментар