15.07.20

Урядовий сайт для юних громадян

   У вересні 2007 року відбулася презентація „Урядового сайту для юних громадян".

   Далеко не всі розвинені країни мають владні Інтернет-проекти, спрямовані на молодіжну аудиторію. Лише такі держави як США, Німеччина, Росія мають власні сайти для юних громадян. Дитячий урядовий портал має і Кабінет Міністрів України.
   На сторінках сайту діти та молодь зможуть отримати інформацію, щодо структури та історії державної влади, детальніше дізнатися про роботу Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади в Україні, познайомитися з Будинком Уряду, взяти участь у пізнавальних іграх, скласти пазли з областей України, розфарбувати світове дерево у традиційно українських кольорах.
   На сторінці сайту „Про владу" зображено модель взаємодії всіх гілок влади в Україні. Особливу увагу приділено Конституції України як фундаменту життя усієї країни. Юні користувачі глобальної мережі зможуть ознайомитися з цікавими історичними фактами у рубриці „Історія державної влади" - починаючи з часів Антської держави (4 ст. н.е.) аж до сучасності та видатними особистостями, що залишили слід в історії розвитку України.
   Рубрика „Моя Україна" містить „Карту України" та три сувої: „Про Україну", „Символіка" та „Етнографічна мапа". Ця рубрика розкриває життя кожного регіону України, його історію, владну структуру, територіальні межі, його традиції та культуру, дає уявлення про природні особливості регіону.
   У рубриці „Школа громадянської освіти" розкрито теми:
– Що таке Конституція
– Що таке повноваження
– Що таке демократична держава
– Як можна взяти участь у прийнятті державних рішень
– Що таке толерантність
– Конвенція ООН про права дитини
– Захисти свої права
  У віртуальній книжці „Наші права” теми: участь у виборах; об’єднання громадян; громадські ради; звернення громадян; громадський контроль – ілюструються забавними анімаційними сюжетами.
  В підрозділі „Захисти свої права” – контактні телефони.




   Сайт покликаний формувати у молоді активну громадянську позицію, спонукає дітей не бути байдужими до суспільно-важливих проблем країни. Відвідайте самі та запрошуйте – дітей, їхніх батьків, вихователів, вчителів. На сайті пропонуються матеріали для різних вікових категорій.

Немає коментарів:

Дописати коментар