05.06.15

Робота в мережі Інтернет

   Під час літніх канікул в Інтернет - центрі нашої бібліотеки проходять уроки інформаційної грамотності. Так сьогодні відбувся урок "Робота в мережі Інтернет" для першокласників пришкільного табору гімназії імені М.В.Гоголя. Заняття проходили в ігровій формі: учні спочатку самі розповідали, що вони знають про мережу Інтернет, прослухали інформацію від працівника Інтернет - центру Гальченко Т.А. та переглянули відео "Діти знають все", з якого почули думки інших дітей щодо Інтернету. 
   Далі знайомилися з роботою в мережі за допомогою мультфільмів із серії "Фиксики", переглянувши "Новые МультФильмы - Фиксики - Интернет", "Новые МультФильмы - Фиксики - Клавиатура", "Фиксики - Видеосвязь", "Фиксики - Компакт диск". Переглядаючи мультики, діти з задоволенням співали разом з мультяшними героями пісеньку про Фіксиків.
   Продовжуючи захід, бібліотекар розповіла дітям про небезпеки, які можуть трапитися при роботі в Інтернеті і як від них вберегтися. Допомогли в цьому також мультфільми: "Интернет-безопасность (урок для школьников 1-4 классов)", "Социальный ролик "Безопасный интернет детям".
   Інтернет - це цікаво, але все - таки читати книги краще. Тетяна Гальченко розповіла, які бувають книги. Показала найбільші і найменші за розмірами, що знаходяться у книжковому фонді Диканської ЦРБ, познайомила з електронною книгою, розповіла що таке он - лайн бібліотеки. На закінчення заходу діти переглянули відео - ролики "Электронная книга: «кликни» и читай!" та "Всякие разные книжки"












1 коментар: