23.09.20

Планета Диканька

    Кому ж не знайоме те світлоносне, життєдайне почуття віри в те, що найтаємничіше і найкраще місце на землі - Диканька. Що найблагословенніший на землі край - Полтавський. Що найдивовижніша на землі країна - Україна.

   77 років тому, у 1943 році, Диканьку було звільнено від німецько - фашистських окупантів. Свою радість від цієї події диканчани закарбували у святі - Дні селища, яке святкуємо 22 вересня. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у краї з особливим колоритом, традиціями і славною історією.

   Ми пишаємося своїми досягненнями, з гордістю говоримо про свою рідну Диканьку, працюємо для того, щоб вона розвивалась і процвітала. Наша земля пишається тим, що тут народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей.

   З нагоди Дня селища та визволення Диканьки від нацистських загарбників у читальній залі Диканської ЦРБ експонується краєзнавча книжкова виставка "Планета Диканька". Кожен розділ виставки розкриває певний етап розвитку нашого краю. На поличці "Із сивої давнини" ви знайдете першу письмову згадку про Диканьку, яка навіки збереглася у славнозвісному "Літописі Самійла Величка". Про визвольні бої на Полтавщині та Диканському краю під час Другої Світової війни 1939 - 1945 років читач знайде на поличках "Ніщо не забуте - ніхто не забутий" та "Переможна пісня гвардійських Катюш". А якою красивою стала Диканька і чим вона живе сьогодні розповість розділ виставки "Диканщина сьогодні".

   Рідний край! Для кожного з нас він найдорожчий і найрідніший. А чи насправді він такий незрівнянний, чи можливо нам так хочеться, але для нас він найкращий. І саме йому ми присвячуємо і діла свої, і слова найкращі. А такі слова є. Є такі обдаровані Богом люди, які володіють ними. Ім'я їм - поети. Це в них кожне слово вагоміше за золото, багатогранніше за кришталь, барвистіше за кольори веселки, коротке за обсягом, величезне за змістом. Такі слова гріють, світять, ласкають зір і душу. І саме у розділі "Поети славлять Диканщину" читач знайде ті теплі і щирі слова про наш рідний край.











Немає коментарів:

Дописати коментар