24.01.23

Як подбати про безпеку в мережі під час війни?

 #cyfralib2023

   Трохи статистики: у середньому в Європі кожної години 97 людей стають жертвами онлайн злочинів. Тобто кожні 37 секунд відбувається успішний інтернет-злочин. Крім того, у 2022 році щосекунди витікали дані двох користувачів Інтернету. Кожен другий українець зіштовхувався з шахраями в Інтернеті, а кожен сьомий - втрачав кошти (Дослідження компанії OLX у 2021 році).
   З ініціативи Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association за підтримки Міністерство цифрової трансформації України, національного проєкту Дія.Цифрова освіта у хабах цифрової освіти відбуваються освітні заходи з цифрової грамотності та покращення діджитал-знань своїх відвідувачів. Диканська публічна бібліотека також є таким хабом.
   (Хаб цифрової освіти — місце, де кожен може отримати доступ до комп’ютера та інтернету, щоб навчитися працювати онлайн)
   Сьогодні таке заняття пройшло для працівників нашої бібліотеки, на якому присутні дізналися які бувають загрози для онлайн безпеки та як подбати про свій онлайн-захист: перевірка пошти на предмет зламу, перевірка сервісів на наявність двофакторної аудентифікації, про безпеку сім-карток, як обрати месенджер, що робити коли стався злам акаунту. Перевірити свої дані змогли, відсканувавши QR-коди або відкривши лінки відповідних сайтів.
   Запрошуємо всіх бажаючих покращити свої знання або здобути їх при потребі. А пройшовши навчальні курси на порталі Дія.Цифрова освіта можна отримати сертифікат.
   Навчання безкоштовне.






Немає коментарів:

Дописати коментар