26.01.23

Крути. Бій за майбутнє

 


   29 січня відзначають 105-у річницю бою під Крутами. Ця битва одна з визначних сторінок України, яку ми пам'ятаємо. У свідомості українців подвиг юних захисників надав особливого значення саме жертовному героїзму молоді, яка першою відгукнулася на заклик до оборони рідного краю від нападників. Подвиг студентів - крутян став символом мужності та беззастережної любові до Батьківщини. 

   29 січня 1918 року студенти та гімназисти прийняли нерівний бій з більшовицькою навалою біля станції Крути та поклали найдорожче на вівтар свободи - власні життя.

   Бібліотекарі Тютюнник С.І. та Тягній М.І. для учнів 7 - А класу ОЗ Диканського НВК імені М.В.Гоголя провели історичний відео - урок до дня пам'яті Героїв Крут. Присутніх ознайомили з історичними подіями, згадали про подвиг і трагедію, де полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів.

   Віримо, що події 29 січня 1918 року залишаться в пам'яті підростаючого покоління, адже ті, хто  захищав Україну під Крутами - справжні Герої, завдяки яким здобувалась наша незалежність, як і сучасні Герої, які на своїх плечах зараз міцно тримають її , захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора.

   Цей день назавжди залишиться в нашій пам'яті. День подвигу та прикладу для любові до своєї Батьківщини. День пам'яті Героїв Крут.








Немає коментарів:

Дописати коментар