17.05.13

І прийшла Перемога...

   "Тільки пам'ять не сивіє: жінки на дорогах війни" - саме під такою назвою для старшокласників Диканської гімназії імені М.В.Гоголя в центральній районній бібліотеці була організована та проведена літературно - музична композиція до 68 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
    Про довгий і важкий шлях до Перемоги в 1418 днів і ночей від трагічної дати 22 червня 1941 року в кровопролитній битві з фашизмом розповіла підростаючому поколінню провідний бібліотекар відділу обслуговування Т.М.Михайлик. Вона презентувала юним читачам книгу документальної прози С.Алексиєвич "У войны не женское лицо". Герої цієї книги - більше 200 жінок - фронтовичок, чиї розповіді - сповіді про пережите нікого не залишили байдужим.




   Звучали величні і незабутні пісні Великої Вітчизняної "День Победы", "Мой милый, если б не было войны", "Синий платочек".
  Тему жінки на вогненних дорогах війни органічно продовжила провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк. Вона відкрила учням сторінки неперевершеної поезії Ю.Друніної, чия юність була обпалена не лише страшним вогнем війни, але й зігріта прекрасним коханням. Кохання йшло поряд зі смертю, допомагало витримувати нелюдську напругу на фронтах Другої світової війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар