21.05.13

Землянам чисту планету

 Природа! З дитячих років ми звикли до її чарівної краси. Любимо бувати в лісі, в полі. Дивимось на квіти, дерева. Радіємо спілкуванню з природою.
 Людина - це частина природи. Але ніколи людина не відчувала такої гострої тривоги за наш спільний дім, як в останні десятиріччя. На жаль, наймаштабніше знищення природи відбулося саме у ХХ столітті, упродовж якого завдано більше шкоди, ніж за тисячі попередні.
 Саме екологічним проблемам і був присвячений захід "Прислухайтесь до голосу Природи", який підготували і провели провідний бібліотекар читального залу С.Тютюнник та бібліотекар по роботі з юнацтвом М.Тягній спільно з спеціалістом регіонального ландшафного парку "Диканський" І.Черкаською для учнів 8 класу Диканської гімназії №2.




 На заході учні мали змогу почути про найголовніші екологічні проблеми нашої планети. Бібліотекарі наголосили, що ми усі повинні думати про чистоту . Ми - частина природи і наше самопочуття, наше здоров'я залежить від неї, але від нас залежить, яким світ буде у майбутньому. Адже людина теж може потрапити до Червоної книги.
  Змістовною була розповідь спеціаліста регіонального ландшафтного парку "Диканський" Ірини Черкаської. Вона розповіла учням про екологічний стан Диканського району. Про зменшення лісових  насаджень, про смітники на території району. А найбільш запам'яталися шокуючі факти розкладу в землі побутового сміття, яке після себе залишають люди. І.Черкаська закликала дітей бути відповідальними і берегти красу нашої Землі.




Немає коментарів:

Дописати коментар