29.09.16

О рідне слово, що без тебе я?

   Теплої вересневої днини, коли вже осінь стала на порі, позолотила верхівки дерев і снує першу павутинку бабиного літа, в бібліотеці відбулася гарна зустріч цінителів красного слова - членів літературного об'єднання "Червона калина", користувачів бібліотеки, бібліотекарів Диканської ЦРБ з організатором і керівником літоб'єднання, літератором і просто щирою українкою, неординарною особистістю, яка нині проживає в США, - Ніною Василівною Кордибан (Василькевич).
   Н.В.Кордибан народилась 28 травня 1941 року в м.Хоролі, закінчила філологічний факультет Полтавського педінституту. До виходу на пенсію вчителювала в рідній школі. Очолювала поетичну студію "Журавлинка" при районній газеті "Хорольщина", пізніше - студію "Червона Калина" при районній газеті "Трудова слава" в Диканці.
   Твори Н.Кордибан (Василькевич) друкувались в газетах "Хорольщина", "Трудова слава". У 2001 році виїхала до США. Співробітничає з українською газетою "Детройські новини", газетою "Свобода", з релігійним часописом "Світло", журналом Союзу Українок Америки "Наше життя".
   Зустріч вийшла теплою і сердечною. Це була щира відверта розмова з однодумцями, з колегами по перу, просто з дорогими серцю краянами - українцями. Н.Василькевич читала присутнім свої поезії. Майстерно вела захід наша ведуча - Надія Яківна Дроб'язко. Щедро ділилися теплом свого серця виступаючі - місцеві літератори член Національної спілки письменників І.Я Нечитайло, Л.О.Лашко, З.І.Мартем'янова, Г.В.Григоренко, Т.М.Михайлик. Добрими спогадами поділилася з присутніми В.О.Тютюнник, колишня колега по вчительському цеху.
   До уваги наших користувачів була організована книжкова виставка по творчості Н.В.Кордибан "Молитва чи пісня чудова не можуть творитись без слова...". Провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк представила присутнім творчість Ніни Василівни.
   А ще нам гріла душі і дарувала крила пісня - у виконанні золотого голосу Диканщини О.П.Сеніної прозвучала відома пісня "Душі криниця та український романс "Шелестять дощі".
   Ця зустріч подарувала присутнім Добро і естетичну насолоду, а ще зігріла душу Світлом високого поетичного Слова, що дає нам натхнення і сили жити.
   Свято для свої користувачів організували та провели провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик та провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк.





 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар