20.06.17

"...Тільки й умію сповідатись віршем..."

   Нарешті це все звершилось! Наша довгоочікувана зустріч з Наталею Баклай - членкинею Національної Спілки письменників України, авторкою 16 збірок, поетесою високої проби, неперевершеним майстром прози.
   Її твори звучать по радіо, друкуються у багатьох періодичних виданнях та колективних збірниках як в Україні, так і за кордоном. Н.М.Баклай - лауреат літературно - мистецьких премій імені В.Симоненка, імені В.Малика, імені Панаса Мирного. Проживає в м.Лубни.
   Наталя Баклай завітала на зустріч з читачами Диканської районної бібліотеки, поціновувачами її творчості. Твори Н.М.Баклай - це неповторний світ душевних переживань і почуттів, це її пісня любові до Батьківщини, до коханого, до всього світу. В її надзвичайно красивих мелодійних віршах - вічні проблеми, що тривожать людські душі.
   Наші користувачі бібліотеки були просто вражені красою Слова Наталії Михайлівни Баклай. В наш непростий час, коли в світі так мало добра і тепла, вона дарує нам тепло свого серця, любов і ніжність, світло, що струменить із кожного її слова, рядочка.

 








   Зустріч видалась надзвичайно теплою, емоційною. Читачі не стримували емоцій - тут були й сміх і сльози, і якесь велике духовне очищення, так наче оця горда, красива українка, наша землячка, бо ж і родом вона з Полтавщини (с. Терни Лубенського району) освятила нам душі любов'ю, якою вона щедро ділиться з людьми.
   А ще на нашому заході була щира красива жінка - ведуча - Ніна Василівна Кордибан, сама автор поетичних і прозових творів, тонкий поціновувач красного слова.


   З вступним словом до гостей свята звернулася директор ЦБС Кучеряєва Н.В.


   На зустріч завітали члени місцевого літературного об'єднання "Червона калина". Щирим словом привітала гостей Любов Олександрівна Лашко від імені місцевих літераторів. 


   Олена Петрівна Сеніна - золотий голос Диканщини -  подарувала присутнім неповторні хвилини радості і душевної насолоди, у її виконанні прозвучали романси.


   Наш читач, людина з активною життєвою позицією й гарячим серцем - Каплонський Олексій Сергійович подарував Наталії Баклай її вірш "Бажання" у власному виконанні.


   Щоб придбати книги Наталії Баклай стояла черга. Всім не вистачило. А це означає - сучасній українській літературі бути!
   Наталія Баклай подарувала нашій бібліотеці книги "Свіча невінчана", "Серцевина" та свою першу збірку  - "Два береги душі".







   Зустріч для користувачів бібліотеки організували провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик та провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк за сприяння і підтримки директора ЦБС Н.В.Кучеряєвої та начальника відділу культури і туризму Онищенка Є.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар