11.10.18

Українське козацтво - волелюбні лицарі

    14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
   Вперше офіційно національне свято дня козацтва або дня захисників України з'явилося в календарі на жовтень 2015 року. Дата була обрана з вагомої причини. Свято Покрова пресвятої Богородиці, який відзначається 14 жовтня, був третім за важливістю (після Різдва та Великодня) для українських козаків. У цей день вони проводили Козацьку Раду, на якій обирали нового главу козацької республіки і отаманів. Саме тому, що на 14 жовтня припали одночасно два великих свята, пов'язаних з військовою мужністю козаків, було абсолютно логічно призначити День захисника України на цю дату. 
    Напередодні цього свята до Інтернет - центру районної бібліотеки завітали учні 4 класу НВК імені М.В.Гоголя на урок - гру з історії "Українське козацтво - волелюбні лицарі". Розпочався урок переглядом відеоролика "День захисника України - День козацтва". Продовжили  роликом історії козацтва "Козаки". З цікавістю учні слухали розповідь Вовка Панаса про створення Запорізької Січі, відгадували загадки, відповідали на запитання тестів. Для цього було використано компакт - диск дитячої колекції "Історія України" частина І (розділ "Козацтво"). Також присутні почули про "Вражаючі факти із життя українських козаків" .На закінчення заходу було переглянуто відеоролик "Час згадати нашу славу, брате!", в якому історія переплелася із сьогоденням.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар