17.05.19

Великодня вітальня

   Цими Великодніми днями бібліотекарі Диканської ЦРБ Т.М.Михайлик та О.Є.Гірняк організували для підростаючого покоління Великодню вітальню "Паска красна йде до хати".
   За переконаннями православних віруючих, Великдень пов'язаний із воскресінням Ісуса Христа, а отже символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христове Воскресіння стало своєрідним свідченням того, що Ісус Христос - це істинний Спаситель, оскільки він переміг смерть, воскреснувши. І цим він дав надію всім віруючим людям.
   Про історію свята, символи, традиції і атрибути Великодня розповіла юним читачам провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик. На Великодню вітальню до бібліотеки завітали шановані гості - клірик Свято - Троїцького храму отець Євгеній та культорганізатор Будинку дитячої та юнацької творчості А.В.Оніпко. Це була година духовного спілкування із молоддю. В цікавій, невимушеній формі гості розповіли присутнім про таїнство Великодня, про тернистий шлях Ісуса Христа.
   На завершення зустрічі бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк провела огляд літератури біля книжкової виставки "Великдень у народних традиціях".
   Бібліотекарі і учні щиро вдячні нашим гостям за таку хорошу довірчу бесіду, адже в ній було багато духовного, цікавого, пізнавального.




 



Немає коментарів:

Дописати коментар