05.05.19

Перемога, свята Перемога...

   Незабаром ми відзначаємо одне з найвеличніших свят нашого народу - День Перемоги!
   Тисяча чотириста вісімнадцять днів та ночей ішов наш народ до цього великого дня від трагічної дати 22 червня 1941 року. Чорний смерч війни спопелив 27 мільйонів  життів. У кровопролитній битві з фашизмом Україна втратила кожного шостого жителя.
   Солдати Другої Світової війни тоді, в 1945 - му, відвоювали світові сонце, весну і мрію... І якщо тепер сміються діти, плавиться сталь, а ще пишуться книги і вірші, якщо росте хліб на наших полях, все це через те, що була Перемога!
   У граніті, у бронзі, у серцях живе сьогодні великий подвиг воїнів - визволителів.
   А ще пам'ять живе на сторінках книжок...
   Отож, до вашої уваги організований бібліотекарями абонементу літературний вернісаж "В книжковій пам'яті - миттєвості війни". Читайте про війну! Це наша історія, наша пам'ять про одну із найстрахітливіших воєн, що їх знала історія людства, це наша вдячність і пам'ять про тих, хто віддав своє життя, щоб ми жили щасливо.

   Пам'яті Другої світової війни, до 74 річниці з дня Перемоги над фашизмом провідний бібліограф Диканської ЦРБ О.Є.Гірняк та провідний бібліотекар абонементу Т.М.Михайлик організували та провели для старшокласників Диканської гімназії імені М.В.Гоголя відеоурок "Ще довго в пам'яті болітиме війна".













Немає коментарів:

Дописати коментар