26.04.19

Чорнобиль в інтер'єрі ХХІ століття

   Чорнобильська трагедія...
   Ось уже 33 роки дзвони Чорнобиля стукають у наші серця. Змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986 - й...
   Ця катастрофа не тільки викликала численні жертви, але й суттєво змінила якість життя населення України. Однак Чорнобиль - не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч чоловіків і жінок, які виявили жертовність, високий патріотизм і ціною власного життя й здоров'я зупинили ядерну катастрофу.
   Більш ніж через три десятки років після аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС, інтерес до Чорнобиля не згасає, а як це не дивно, росте. Люди хочуть побачити своїми очима місто - легенду Чорнобиль. Ті, кому вистачить мужності, можуть побачити це на власні очі, відвідавши зону відчуження: уже далеко не перший рік ряд турфірм організовує екскурсійні тури в "заборонені землі".
   Напередодні роковин трагедії на Чорнобильській АЕС провідний бібліотекар читального залу Диканської ЦРБ Світлана Тютюнник провела для учнів 9 класу Диканської ЗОШ І - ІІІ ступеня еко - вечір "Чорнобиль в інтер'єрі ХХІ століття". Бібліотекар запропонувала учасникам заходу екскурс в історію катастрофи на Чорнобильській АЕС, ілюструючи свою розповідь фотоматеріалами. А за допомогою любительського відеофільму "Чорнобиль. Моя поїздка в чорнобильську зону відчуження" присутні мали змогу побачити, як виглядає зараз покинута земля.
   А на абонементі Диканської ЦРБ з нагоди цієї дати бібліотекарі організували для користувачів бібліотеки розгорнуту книжкову виставку "Минуле з гірким присмаком".






Немає коментарів:

Дописати коментар