07.04.19

Ваше здоров'я - в ваших руках!

Шановні наші користувачі!

   7 квітня, щорічно світова громадськість відзначає Всесвітній день здоров'я, починаючи з 1950 року, саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ). 

   Мета святкування — підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому. У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

   Надмірне вживання алкоголю, незбалансоване харчування, малорухливий спосіб життя – ми в списку найхворіших націй Європи і світу.

   То ж як поліпшити своє здоров’я та життя – на всі питання вам дадуть відповідь книги….








   1. Грегер, М. Як не померти передчасно. Їжа, яка відвертає та лікує хвороби / Майкл Грегер. – К.: Вид. група КМ – БУКС,2018. -512 с.

   Автор книги — всесвітньовідомий популяризатор здорового харчування, доктор медицини Майкл Грегер докладно розповідає, як можна не лише запобігти більшості поширених недуг, а й побороти їх, якщо людина вже захворіла. 

   Спираючись на велику кількість експериментальних і статистичних даних, він описує особливості протікання тієї чи іншої хвороби, розповідає, чим вона найчастіше зумовлена і чим загрожує, радить, яким харчам слід надати перевагу, а від чого краще відмовитись. 


   2. Карачина, Марі Never Stop / Марі Карачина. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. -224 с.

   Хочете змінити своє життя, але не наважуєтеся зробити перший крок? Мрієте стати стрункими й здоровішими, та не знаєте з чого почати? Намагаєтеся подолати стрес та впорядкувати свої думки? Не відкладайте «на завтра». Ця книжка — добрий спосіб почати позитивні зміни вже сьогодні. Марі Карачина — учасниця світових марафонів та півмарафонів, фітнес-тренер та засновниця клубу «Skinny&Strong», переконана, що біг — це значно більше, аніж просто вид спорту. Це спосіб впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Адже рух — це життя. А книжка, яку ви тримаєте у руках, — лише маленький стимул, перший крок, щоб змінити звички та почати вдосконалювати світ навколо вас. Тож одягайте кросівки і never stop!


   3. Рогинская, Г.Ю. Домашний лечебник / Галина Рогинская. – Харьков: Веста, 2010. -256 с.

   В книзі дані описи загальних хвороб та подані рецепти по приготуванню настоянок та відварів лікарських рослин і народні методи лікування хвороб.

   Окремі розділи присвячені наданню першої невідкладної допомоги, лікуванню глиною, лимонами, часником, медом, прополісом. 

   Книга містить різноманітну інформацію про збір, сушіння, терміни зберігання, методику готування та використання лікарських трав та рослин.


   4. Махальская, Е.А. Блюда здоровой кухни / Елена Махальская. – Харьков: Веста,2010.- 144 с.

   Не плануйте початок нового життя з початком кожного нового тижня – зробіть це негайно за допомогою пропонованої книги! Адже збалансоване харчування – це зовсім не так важко, як здається на перший погляд! 

   Завдяки простим рекомендаціям і за допомогою готування їжі за корисними рецептами життя заграє зовсім іншими барвами, а здоров’я буде міцним ще довгі роки.

   5. Рецепты здоровья и долголетия : из опыта народных целителей Украины, России, Индии, Тибета, Малой Азии и других стран. – М.: ФИРМА ВИМ, 1994. - 445 с.

   Зелена аптека, дієтичне харчування, як лікувалися наші прадіди, тібетська та індійська медицини.

   Це видання буде корисним тим, хто цікавиться і практикує нетрадиційні методи лікування. Читачі знайдуть у книзі цікаві секрети здоров’я та довголіття індійської науки самооздоровлення, основи тібетської медицини та ін.


   6.Энциклопедия женского здоровья. Здоровье от А до Я. – Харьков: Книжный клуб, 2006. -570 с.

   Це видання - унікальний посібник для жінок, в якому кожна панянка знайде для себе як традиційні, так і альтернативні методи лікування, а також рекомендації, які просто зобов’язана виконувати кожна жінка.

   Прочитавши книгу ви дізнаєтесь як боротися зі стресом, контролювати свою вагу, вміти вірно підібрати комплекс ефективних вправ саме для себе, навчитися доглядати за шкірою і підтримувати позитивний настрій.



   Шановні наші користувачі, ці та інші видання чекають вас на книжкових полицях нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар